Θερμοκρασία γάλακτος σε ρόφημα σοκολάτας.

2025-04-12

Για να φτιάξεις ένα σωστό, απολαυστικό ρόφημα σοκολάτας, η θερμοκρασία του γάλακτος παίζει σημαντικό ρόλο. Ιδανικά η θερμοκρασία γάλακτος να είναι από 60°C με 70°C. Σε αυτή τη θερμοκρασία το γάλα είναι ζεστό και άνετο στο στόμα, χωρίς να καίει. Η σοκολάτα διαλύεται καλά και αναδεικνύονται τα αρώματα της. Δεν αλλοιώνονται τα φυσικά σάκχαρα και οι πρωτεΐνες του γάλακτος. Αν το ζεστάνεις πάνω από 75°C, αρχίζει να χάνει τη γλυκύτητα του. Σου δίνει αυτό το "καμένο" άρωμα που δεν είναι τόσο ευχάριστο.

TIP. Αν δεν έχεις θερμόμετρο, ζέστανε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει αχνό αλλά πριν βράσει. Μόλις δεις μικρές φυσαλίδες στα τοιχώματα του σκεύους, είναι έτοιμο! 

Οι εικόνες παρέχονται από το Pexels
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!